Het Chinese sterrenbeeld Konijn

Koddig, dapper en dromend huppelt het Konijntje. Dat kan ertoe leiden dat men denkt met dit kleine beestje alles te kunnen doen. Dat is echter helemaal niet waar! Mensen met dit teken weten heel precies wat ze willen!

Vooral de zachtaardige vrouw weet precies hoe ze haar gebied, huis en gezin, moet verdedigen. Met nagels die een kat niet zouden misstaan weet een Konijn zich te weren. Het verrassingseffect ligt dan helemaal bij het Konijn en dat is dan ook meteen de sterkste kant.

Het Konijn is een zeer lief persoon en je moet nogal wat aanstellen voordat hij ervan doorgaat. Het is voor hem moeilijk met teleurstellingen om te gaan. Hij probeert voortdurend naar harmonie te zoeken zodat hij zich daarin kan terug trekken. Zo lukt het hem door slimme planning al snel een heerlijk thuis en een liefdevol gezin te hebben. Bovendien omgeeft hij zich graag met een zeer exclusieve vriendenkring. Iedereen die een Konijn als vriend heeft mag zich gelukkig prijzen. Een Konijn is uiterst hulpvaardig en zoekt altijd naar oplossingen. Door zijn hulpvaardigheid vergeet een Konijn zichzelf en zijn gezin te vaak. Er zijn niet veel mensen die hem al zijn goede daden nadoen. Een teder woord, een omarming, dat zou voor een Konijn al genoeg zijn – maar helaas lijkt het voor zijn medemensen meestal te weinig – zo dat deze dank – de zelfbevestiging voor het Konijn – weleens op zich wil laten wachten.

Mensen met dit teken zijn erg communicatief. Op privévlak is dat vaak lastig maar in het beroep is dat een groot pluspunt. Als ze eenmaal in volle vaart zijn, kunnen Konijnen iedereen overtuigen. Vaak hebben ze een carrière in de politiek of als zelfstandige.

Samenvatting:
Konijnen hebben talent en zijn eergierig. Bovendien zijn ze populair en leuk gezelschap en staan daarom vaak in het middelpunt. Desalniettemin zijn ze eerder pessimistisch en schuwen veranderingen. Geduld en goedaardigheid zijn hun sterke kanten, soms echter ook hun zwakke punten. Zakelijk beslissen ze slim volgens intuïtie maar nemen nooit een risico. Ze houden van alles wat artistiek is en hebben een mooi thuis.

Harmoniepartner:
Geit, Varken & Hond
Frustatiepartner:
Haan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *